Galleri

Holmsjö

Hembygdsförening

Webansvarig: Björn Ericsson

Hemsidan uppdaterad: 2018-05-22

 

Ett axplock bilder från föreningens verksamhet

2018

Arbetsdagen den 15 maj

PS! Ekan är färdigoljad!

Gökotta på Hembygdsön - en gammal tradition!

Sedan ett antal år har vi även en andakt kl 9 på Hembygdsön

Totalt var vi närmare trettio personer som samlats till en stilla stund med andakt på en ljuvlig vårdag!

PS!

Är det någon som saknar en cykel? Den här hittades i vattnet vid livbojen på ön!

Tisdagsgruppens arbetsdag den 8 maj

Dagen började med strålande väder - rena som-marvärmen! Det blev en hel del gjort - fast en del som vi inte tänkt göra! Någon hade nämli-gen besökt ön under natten mellan måndag-tisdag och brutit upp köksdörren på baksidan, dörren till personaltoaletten och till verktygs-förrådet. Det fanns inga spår efter någon och ingenting verkade saknas. Men det medförde ca 8 timmars merarbete med att reparera dör-rar och lås, samt lite nya låsbeslag och bryt-skydd. Vad vi sysslade med för övrigt syns av bilderna!

PS

Kan ni inte vänta med att försöka sjösätta ekan tills vi har oljat den färdigt?

Valborgsfesten som nästan kom av sig!

Vädret var inte på vår sida i år! Ett tag var våra funderingar att ställa in helt pga vind och regn. Men det bättrade sig lite och närvarande styrelse-medlemmar beslöt att genomföra festen i begrän-sad omfattning. Eftersom fyrverkeriet ställdes in pga vinden togs det inte heller någon entré. Det 150-talet besökare som kom fick i alla fall höra Prisma-kören, föreningens ordförande samt kommundirektör Lanér. Barnens fackeltåg genomfördes och brasan tändes. Så det blev lite fest i alla fall!

Holmsjö vårmarknad

Arbetsdagen 21 april

Arbetsdag på ön den 21 april

 

Vi som kom var nog Holmsjös Eldsjälar!

Vädret var fint, fåglarna sjöng, löven blåste nästan iväg av sig själva! Vi få som kom hann i alla fall med en hel del - ellar vad tycks? Räfsat ön, öppnad ladan, monterat bord, burit ut stolar, satt upp stuprör, oljat ekan, kopplat om kyl/frysar. Dessutom hann vi med att dricka kaffe i strålande solsken! Synd att Du inte var med!

Ser det inte skönt ut - och välförtjänt!

Till årets första berättarafton hade vi bjudit in Tommy Nilsson "Sverigevandraren" för att berätta om Blekinge. För säkerhets skull hade vi hyrt församlingshemmet. Men Tommy hade redan talat en gång i Holmsjö - och skulle tala en gång till i Holmsjö. Därför var det tyvärr lite glest i salen. Men vi som var där trivdes!

2017

Midsommar 2017

Allsång på ön

2016

Att bygga en paviljong!

Holmsjö Hembygdsförening, info@holmsjo.se.