Galleri


Ett axplock bilder från föreningens verksamhet

För att visa bilder på vad som hänt här i Holmsjö och över föreningens aktiviteter har vi haft en del text och bilder på den här sidan. För att vara aktuella ska ju det nyaste hamna överst - annars hittar man det inte. Problemet med den här hemsidan är att man måste flytta allting bild för bild, textruta för textruta, när man ska lägga in det senaste! Att byta teknik på hemsidan kostar en hel del och föreningens pengar kan användas till bättre ändamål! Därför kommer det inte att finnas så mycket, framför allt inget gammalt, att läsa här. Men vi ska åtminstone ha årets händelser med! Vill någon ha någon bild eller annat från Galleriet så kontakta mig så kan jag mejla över det (om det är mina bilder - upphovsrätt mm).

2022

Berättarkväll på Hembygdsön 2022-07-04

Under temat "Blekinge ett gränsland" eller om man vill "När har Blekinge varit svenskt? eller danskt?" kåserade Mikael Helgesson om problemet med nationstillhörighet från 800-talet till 1800-talet. En genomgång av vad som hänt under detta millenium och som blev mycket uppskattat av de 60-tal besökare som sökt sig till Hembygdsön denna vackra sommarkväll.

Vår ordförande Ingrid Mattisson hälsar publiken och kvällens föredragshålllare Mikael Helgesson välkomna!

Midsommar på Hembygdsön

Foto: Lena Andersson

Valborg i Bredasjön

Foto: Lena Andersson

Årets vårmarknad

Tisdagsgruppen

Under våren har "Tisdagsgruppen" jobbat på Hembygdsön för att förbereda ön för vårmarknaden och sommarens Caféverksamhet. Men idag (10 maj) blev det dags för ett nygammalt projekt! Nämligen uppsnyggningen av Magasinet och dess omgivningar! Det är fantastiskt vad sly och vildhallon kan ta över "gräsmattor" bara på något år! Men nu är vi på gång! Fasst vi blir gärna några fler som kan hjälpa till!. De närmaste tisdagarna kommer vi att finnas vid magasinet kl 9!

Välkomna!


2021

HOLMSJÖ   MARKNAD 

Några bilder från dagen

Föreningens bokstånd                       Här arbetas det för skolresan!      Det var länge sedan vi hade                                                                                                                   ett liknande besök!

Veteranbilarna hade i år utökats med veteranmopeder!

Serveringen på ön var mycket välbesökt!

Vi hade även besök av "våra" sångsvanar!

Holmsjö Hembygdsförening, info@holmsjo.se.