Galleri


Ett axplock bilder från föreningens verksamhet

2022

Höstmarknad i Holmsjö!

Det var ett tag sedan vi senast hade en höstmarknad, men i år gick det. Ganska bra väder, men en liten regnskur mot slutet gjorde att besökarna försvann! Med hänsyn till tidigare marknader kanske vi ska ändra lite på avslutningstiden för marknaden. Vi har alltid haft kl 16, men redan vid 15-tiden börjar en del knallar plocka ihop. Och ärligt talat: hur många besökare är kvar mellan kl 15 - 16? SAIKs ungdomar, som förtjänstfullt hjälper oss med städningen, vill kanske komma hem lite tidigare? Fundera på detta och hör gärna av Er till Björn!


Men här kommer i alla fall lite bilder!

Förutom tivolit på övre plan hade vi i år både en stor häst och en åsna att rida på. Ville man inte det så fanns det ett lamadjur med en liten sulky efter så att man kunde åka!

På väg ner till kaffet och våfflan på ön kunde man titta på veteranbilar och veteranmopeder

På ön underhöll Tony - och ville man inte ha våfflor fanns det även korvgrillning!


Visst skiljer sig dagens marknader från den bild som finns på sidan för Näckrosbladet nr 162!


Berättarkväll på Hembygdsön 2022-07-04

Under temat "Blekinge ett gränsland" eller om man vill "När har Blekinge varit svenskt? eller danskt?" kåserade Mikael Helgesson om problemet med nationstillhörighet från 800-talet till 1800-talet. En genomgång av vad som hänt under detta millenium och som blev mycket uppskattat av de 60-tal besökare som sökt sig till Hembygdsön denna vackra sommarkväll.

Vår ordförande Ingrid Mattisson hälsar publiken och kvällens föredragshålllare Mikael Helgesson välkomna!

Midsommar på Hembygdsön

Foto: Lena Andersson

Valborg i Bredasjön

Foto: Lena Andersson

Årets vårmarknad

Tisdagsgruppen

Under våren har "Tisdagsgruppen" jobbat på Hembygdsön för att förbereda ön för vårmarknaden och sommarens Caféverksamhet. Men idag (10 maj) blev det dags för ett nygammalt projekt! Nämligen uppsnyggningen av Magasinet och dess omgivningar! Det är fantastiskt vad sly och vildhallon kan ta över "gräsmattor" bara på något år! Men nu är vi på gång! Fasst vi blir gärna några fler som kan hjälpa till!. De närmaste tisdagarna kommer vi att finnas vid magasinet kl 9!

Välkomna!


2021

HOLMSJÖ   MARKNAD 

Några bilder från dagen

Föreningens bokstånd                       Här arbetas det för skolresan!      Det var länge sedan vi hade                                                                                                                   ett liknande besök!

Veteranbilarna hade i år utökats med veteranmopeder!

Serveringen på ön var mycket välbesökt!

Vi hade även besök av "våra" sångsvanar!

Holmsjö Hembygdsförening, info@holmsjo.se.