Nyheter

2022

Den 6 januari kunde så äntligen vår kyrkoherde mottagas i församlingen!

Mottagandet har varit planerat tidigare, men har flyttats fram några gånger på grund av pandemin. Det blev en högtidlig stund i Tvings kyrka med representanter från stiftet, kontraktet och församlingen.

2021

Senaste tillskottet till våra samlingar

I julveckan var vi några som åkte till Olofström och hämtade ett gammalt allmogeskåp som föreningen fått av Erica Giselsson och hennes familj.

Den härledning som vi fick med skåpet är att det tillhört Karl Petersson, född i Sillhövda 1869-09-24. Han växte upp på Holmsjö 11 som tomten hette på den tiden. Vilken tomt som avses vet vi inte, så vi tar tacksamt emot alla förslag och funderingar! Hans pappa var garvaren Per Johan Petersson, född 1837-10-18 i Augerum. Han flyttade till Holmsjö 1869 från Lösen.

Karl petersson flyttade sedermera till Billinge i Skåne där han bildade familj. På skåpet finns årtalet 1743, men förmodligen har skåpets färg "bättrats på" under 1800-talet.


Den 4 december genomfördes årets julbasar i Allhallen!

Det känns bra att kunna börja återgå till det normala , trots att det nu tillkommit lite nya restriktioner sedan den 1 december (max 100 personer per inomhusarrangemang). Om det trots kontrollen blivit något fler än 100 personer så var besökarna uppdelade på gymnastiksalen, läktaren respektive caféet samt korvgrillningen utomhus!

Här kommer några bilder från dagen!

Hembygdsföreningens lotteri                                  Anton Bengtsson spelade julsånger                                                                  på sin klarinett, absolut ett framtida musiklöfte!

Dennis Glimmefors återkom och     Trots att det har varit svårt att få igång verksamheten efter

förtrollade oss med sin sång           pandemin var basaren ganska välbesökt! Inför nästa år hoppas                                                   vi att restriktionerna har släppt!

Luciatåget från Holmsjö skola var verkligen en               

upplevelse! Dels var det ett stort luciafölje, dels                  Och till slut kom även Tomten!

sjöng alla fantastiskt bra! Inte minst solosången!

Alla Helgons dag i Sillhövda kyrka

firades med en andakt, ledd av vår nya komminister Maria Linnér, och med  Prismakören, Ljuständning för våra under året avlidna, samt med fackeltåg till Minneslunden.

Foto: Lena Andersson

ÄNTLIGEN

blev det dags för marknad igen!

Föreningens bokstånd! Böcker om hembygden går bra att sälja

ÅRSMÖTET

Föreningens årsmöte genomfördes i Allhallen den 27 augusti. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020. Hela styrelsen omvaldes utom Lena Andersson, som avsagt sig omval. I stället invaldes Rozitha Almgren som suppleant.

För Er som vill bli medlemmmar i föreningen så är årsavgiften  150 kr per medlem eller 400 kr per familj och betalas på bankgiro 5922-4428

Lena Andersson avtackas                                      Årets Holmsjöbo!

Under sommaren 2021 har Hembygdsöns Café varit öppet!

Från och med den 25 juni till och med den 15 augusti har olika föreningar i Holmsjö hjälpts åt med att ha Caféet öppet på hembygdsön! Vad som serverades var  kaffe och våfflor, med viss variation.

Det gamla ordspråket "Ju fler kockar desto sämre soppa" stämmer inte alls på verksamheten på Hembygdsön i sommar. Vi har, förvisso, varit många kockar, men soppan har blivit bra. Alla har tagit sig an uppgiften med entusiasm och gott humör. Kunder och besökare från när och fjärran har också uttryckt sin uppskattning över att vi har öppnat serveringen igen. Nu återstår utvärdering och fördelning av överskottet till de föreningar som har deltagit. Ett stort tack till alla som har hjälpt till i arbetet i sommar. Ingen nämnd och ingen glömd. Tack också till kunder och besökare för all uppskattning som ni har visat.

    Ingrid

Nu har utgåva 2 av "Holmsjö-boken" blivit klar!


Utgåva 2 omfattar den gamla "Holmsjö-boken" (fast med större stil) som har kompletterats med vad som hänt i Holmsjö sedan den skrevs för ca 25 år sedan! De nya delarna har lagts in som bilagor med hänvisningar från den gamla texten.


Boken med hårda pärmar kostar 150 kr.


Den finns att köpa hos Björn Ericsson, telefon 070 302 56 52 eller mejl:  bjorn.j.ericsson@telia.com

Holmsjö Hembygdsförening, info@holmsjo.se.