Nyheter

2021

Några som passade på att besöka vår vackra ö i påskhelgen!


Fotografen skickade bilderna och tackade för besöket!

Och den fungerar!

Tack till alla som kämpat för att vi skulle få tillbaka en mack till Holmsjö. Det betyder så oerhört mycket för alla!

2020

Årets Holmsjöbo 2019

Bo och Birgitta Johansson

"För hans omsorg och arbete i det tysta för vår Hembygdsö" respektive

"För visat civilkurage"

Ni har väl sett att fontänen är igång?

Föreningen har inte startat den i år på grund av att den kostar 5-6 000 kr att driva under sommaren.

Nu har några av byns företagare valt att sponsra driften och hittills har vi fått in  ungefär 6 800 kr.

Vill Du vara med och sponsra? Sätt i så fall in en slant på vårt bankgiro 5922-4428, märk bidraget med "Fontän", eller "Swisha" till 123 013 68 12 och märk bidraget med "Fontän"

Holmsjö hembygdsförening vill framföra ett stort tack, dels för initiativet, dels för alla sponsorbidrag som föreningen fått för att driva fontänen under sommaren. Sammanlagt har det flutit in 6 800 kr i bidrag! Det innebär att vi har ett startkapital för början av nästkommande sommars drift!


                     TACK!

Som framgår av annan plats fick vi inte någon som sköte serveringen i sommras, men Ön är öppen och tillgänglig för den som vill besöka ön, ta med en kaffekorg och fika där eller bara gå omkring.


Är Du intresserad av att hyra ön för en privat fest? För 200 kr kan Du hyra ön under en eftermiddag eller kväll. Då ingår kök och toalett.

Kontakta: Ingrid 073 382 94 87 eller Björn 070 302 56 52

Årsavgiften är 150 kr per medlem eller 400 kr per familj och betalas på bankgiro 5922-4428

Även om vi inte firade midsommar på ön som vi brukar så fanns det i alla fall en liten midsommarstång!

15 februari 2020

Våren är här! Åtminstone meterologiskt! Då kan våren nämligen inte börja förren den 15 februari - och medeltemperaturen de följande sju dagarna måste överstiga 0 grader. Vilket det gör den 22 februari! Och vem tror att medeldygnstemperaturen något dygn den här veckan kommer att understiga 0 grader?


Dessutom har de första tranorna redan siktats i Blekinge!

Två tranor på väg till Lilla Sillhövda i början på mars

Äntligen!


Nu har utgåva 2 av "Holmsjö-boken" blivit klar!


Utgåva 2 omfattar den gamla "Holmsjö-boken" (fast med större stil) som har kompletterats med vad som hänt i Holmsjö sedan den skrevs för ca 25 år sedan! De nya delarna har lagts in som bilagor med hänvisningar från den gamla texten.


Boken med hårda pärmar kostar 150 kr.


Den finns att köpa hos Björn Ericsson, telefon 070 302 56 52 eller mejl:  bjorn.j.ericsson@telia.com

2019

Och så var det dags igen!

Några av traktens ungdomar, förmodligen sysslolösa, försökte måndagen den 23 december bryta sig in på personaltoaletten nere på ön! Nu blev de som tur var avbrutna då någon sett dem och undrade vad de gjorde på ön med en stor skruvmejsel!


Det är tacksamt att vi får hjälp med tillsynen!


Försöket kommer naturligtvis att polisanmälas i vanlig ordning, föreningen kommer även lämna in en orosanmälan eftersom vi vet vilka ungdomarna är. Ungdomar med sådana här problem måste få hjälp för att inte fastna i ovanorna!

Årets sista tisdagsträff 2019!

Flitens lampa lyste på höstens sista tisdagsträff. Vi slog in paket till hembygdsföreningens lotteri på julbasaren den 7.e december.

Vårens första träff blir tisdagen den 11 februari l 14 på hembygdsön.

Vill Du vara med? Kontakta ingrid 0733 82 94 87


Text och bild Ingrid Mattisson

Årets höstmarknad

Efter flera dagars hotelser om regn på marknadsdagen visade sig vädret från sin bästa sida (det slutade regna vid tretiden på natten och då hade det kommit 22 mm på ett dygn) med solsken och nästan helt lugnt, bortsett från en plötslig stormby på eftermiddagen!


Föreningen sålde sina böcker på marknaden och visade även Ghassan Shaabes tavlor. Föreningens styrelse vill också framföra ett stort tack till alla som hjälpt till att genomföra årets marknader.


Sillhövda bys gamla brandspruta har hittat "hem" till magasinet. Den har sedan den senast användes den 19 maj 1940 förvarats hos Sven Olof Svensson i SIllhövda. Nu tyckte Sven Olof att det var bättre att den förvarades i vårt museum så att alla har en möjlighet att få se den!


Ett stort tack till Sven Olof från föreningen!


Museét visas på marknadsdagarna klockan 10 - 12!


 välkomna

Holmsjö Hembygdsförening, info@holmsjo.se.